Ben je ouder dan 18?


Keepers of an historic estate

Fogliati is traditie en passie.

Het landgoed, dat zich uitstrekt tussen Castiglione Falletto en Monforte, was in 1800 eigendom van Spirito Zocca, historisch producent en exporteur van Barolo in Argentinië, en werd begin jaren '50 overgenomen door Guido Fogliati, die zijn eigen productie voortzette.
Na zijn dood werden de wijngaarden nog steeds bewerkt, maar de wijnproductie stopte en de druiven werden verkocht aan beroemde Barolo-producenten.

In 2016 nam de 3e generatie, Guido en Annalisa, het landgoed over, dat nu weer tot leven is gebracht door een verfijnde renovatie van de eigendommen en een omschakeling naar biologische teelt van de wijnstokken.

In de prachtige omgeving van Castiglione Falletto, met uitzicht op de spectaculaire heuvels van de Langhe, een UNESCO erfgoed, werd een jong en dynamisch bedrijf geboren, echt gepassioneerd en toegewijd aan de teelt en de productie van Barolo, Langhe Nebbiolo en andere variëteiten die typisch zijn voor de regio, met volledig respect voor het grondgebied en de traditie. Een grote passie, een plicht tegenover het land, een verplichting om te behouden en te innoveren die leidt tot grote wijnen.


Wine is the product of a living ecosystem

Ons domein beslaat meer dan 7 hectare tussen de dorpen Monforte, Barolo en Castiglione Falletto; gelegen op een glooiende heuvel genaamd Pugnane, één van de kleinste en meest historische Crus van de Barolo, bestaat onze bodem uit Sant'Agata fossielen, een mergel rijk aan klei, zand en houtskool.

In dit betoverende kader, gelegen in het centrum van de Langhe regio, telen we op biologische wijze Nebbiolo druiven, met het grootste respect voor ons land, om enkele van de beste wijnen ter wereld te verkrijgen. Ons doel is om ideale omstandigheden te creëren voor de druiventeelt door een levendige en biologische bodem te cultiveren, die de natuurlijke flora en fauna bevordert, terwijl we ook proactief aan droogteboerderijen doen.


Wines crafted to embody vision and tradition

Onze Langhe Nebbiolo, Barolo Treturne en Barolo Bussia zijn vruchten van traditie, passie en toewijding. Wijnen worden gemaakt in de wijngaarden; het begint allemaal met respect voor ons land. We zijn volledig biologisch, onze inzet is om de grond te behouden en zo groen mogelijk te zijn met duurzame energie.

Begin oktober, zodra de temperatuur begint te dalen, oogsten we onze wijngaarden door de druiven met de hand te plukken in kleine kistjes, die we later voorzichtig persen. We beginnen het vinificatieproces in stalen tanks, waarna de wijn wordt opgeslagen in grote eiken vaten tot aan de botteling. De zorg voor het land, onze landbouwstijl en toewijding vormen het perfecte recept voor een wijn die je bij elke slok onderdompelt in onze wereld.

Filter results
Promoties
Exclusief
Categorie
Bottle Size
Appellatie
Type
Grape Variety
Year
Cru

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het nieuwste en beste uit onze wondere wereld van wijn.