Ben je ouder dan 18?

A great wine is made from three elements:
territory, grapes, and people

Ons grondgebied is de Langhe, een oud land dat altijd al bestemd was voor wijnbouw en vandaag de dag UNESCO Werelderfgoed is. De druiven zijn Nebbiolo, die we verwerken tot de koning van de wijnen, Barolo. En de mensen die in onze wijngaarden werken, volgen twee eeuwen traditie in hun harde werk, passie en toewijding aan kwaliteit.



Poderi e Cantine Oddero is een historisch merk onder de Barolo-producenten. De wortels van het wijnhuis gaan terug tot het einde van de 18e eeuw, toen onze voorouders wijn begonnen te maken onder hun eigen naam. De wijnkelders, gelegen in de frazione Santa Maria van La Morra, zijn verhoogd op een natuurlijk terras en kijken uit over de heuvels van de Langhe. Ondergedompeld in een zee van prachtig onderhouden wijngaarden cultiveert ons wijnhuis 35 hectare van de beste cru van de Langhe en Asti gebieden om enkele van de meest gerenommeerde wijnen van Piemonte te maken.
wijnen: Barolo, Barbaresco, Langhe Nebbiolo, Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba, Barbera d'Asti en Moscato. Traditionele kennis en moderne productietechnieken. Vastberadenheid, geduld en respect voor ons grondgebied en zijn grondstoffen. Wijn maken betekent aandacht besteden aan elk detail, van het snoeien van de winter tot de lente, van het uitdunnen tot de oogst, van het persen tot de gisting en een lange rijpingstijd. Kwaliteit openbaart zich in de details.


We have a country. We have a territory. We have, above all, deep roots
that go back to the 18th century.We have a great piece of history to tell.

Het is de geschiedenis van onze familie en van de wijnbouw in de Langhe, van de wijnkelders en wijngaarden. Het is het verhaal van de toewijding van een volk en een gebied waarvan de wijnen worden vertegenwoordigd door de meesterwerken van Barolo en Barbaresco. Het is een verhaal dat we graag vertellen aan alle wijnliefhebbers die de plek komen bezoeken waar onze geschiedenis tot leven kwam.

Het is moeilijk om een precieze datum vast te stellen waarop onze voorouders wijn begonnen te maken, hoewel de wijngaarden en boerderijen waar we nu wonen altijd al tot de familie hebben behoord. Uit onderzoek van parochie- en dorpsdocumenten kunnen we echter bevestigen dat de familie Oddero al minstens sinds de 18e eeuw op het grondgebied van La Morra aanwezig is.
Uit geschriften, notariële akten en persoonlijke foto's weten we dat Giovanni Battista Oddero (1794 -1874) - en na hem zijn zonen Lorenzo (1821-1903) en Luigi (1832-1893) - tussen de 18e en 19e eeuw begonnen zijn met het verbouwen van druiven in La Morra.

Dankzij hun inspanningen werden onze wijnen geïntroduceerd in de rest van de wereld. Eerst werden ze verkocht in kleine vaten en demijohns, en in 1878 werden ze verkocht in flessen door de inspanningen van de eerste Giacomo Oddero (1851-1915). Verschillende recente vondsten tonen aan dat Barolo Oddero tegen het einde van de 19e eeuw al met succes werd geëxporteerd naar Amerika in kleine eikenhouten vaten.
Andere wijnen verdienden belangrijke erkenningen in Italië. In 1911 maakte onze Barolo deel uit van de Internationale Tentoonstelling van Turijn. Het was opgenomen in een wijnproeverij georganiseerd door de Subalpine Oenophiles Guild (Circolo Enofilo Subalpino) ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Eenwording van Italië.

Filter results
Promoties
Exclusief
Categorie
Bottle Size
Appellatie
Type
Grape Variety
Year
Cru

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het nieuwste en beste uit onze wondere wereld van wijn.