Ben je ouder dan 18?


Giacomo Conterno is een Barolo-landgoed dat groot respect afdwingt, niet alleen bij wijnliefhebbers wereldwijd, maar ook bij de Barolo-producenten zelf. Dit bastion van traditionele Barolo, dat al 3 generaties lang van vader op zoon wordt doorgegeven, is nu in handen van de zeer getalenteerde Roberto Conterno, die de wijnen aantoonbaar naar nog grotere hoogten heeft getild sinds hij in 2003 de volledige controle over het wijnmaken overnam. Hoewel de kelders zich in Monforte bevinden, liggen de wijngaarden in Serralunga. Van de Cascina Francia maakt Roberto een gelijknamige Barolo met grote bekendheid, naast een pure en fijne Barbera. In bijzondere jaren scheidt Roberto de beste Nebbiolo druiven van de Cascina Francia wijngaard en maakt hij de veel geprezen Monfortino Riserva Barolo. De wijngaard is zo biologisch en respectvol mogelijk, de aanpak in de wijnmakerij is hands off. De wijnen worden zachtjes gefermenteerd in tanks gedurende een lange periode, tot 20 dagen voor Barbera en 35 dagen voor Nebbiolo, voordat ze rijpen in grote eiken Botti voor maximaal 2 jaar voor Barbera, 4 voor Barolo en 7 voor de Riserva. Deze wijnen zijn krachtig, intens en zo puur als Barolo maar kan zijn.

Roberto is over het algemeen een classicist en geeft de voorkeur aan de koelere jaargangen, hoewel je je niet aan de indruk kunt onttrekken dat hij een groter zwak heeft voor 2011 dan voor andere warmere jaren "ze lijken een beetje op de 2007's, maar met meer tannine en met frissere zuren, ze zijn echter minder tanninerijk en groot dan de 2009. Er is een goede balans." 2011 was, cruciaal, een langer seizoen dan 2009, hoewel het warm was in september waren de nachten koeler. Hierdoor konden de tannines perfect rijpen. Dus terwijl dit structuur heeft toegevoegd aan de wijnen, zijn ze extreem soepel en suave.

Filter results
Promoties
Exclusief
Categorie
Bottle Size
Appellatie
Type
Grape Variety
Year
Cru

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het nieuwste en beste uit onze wondere wereld van wijn.