Ben je ouder dan 18?

Wij zijn een familie van wijnboeren die zich al meer dan 150 jaar met passie toelegt op de teelt van Nebbiolo. Dit is een zeldzame druivensoort die zich door de eeuwen heen heeft aangepast aan de Valtellina, een land als geen ander, waar alles nog met de hand wordt gedaan. Al 5 generaties lang wachten we op "de tijd die nodig is" "de juiste wachttijd" en dit bepaalt het tempo van ons werk. Tijd en nederigheid maken onze wijn tot de zuiverste, oprechtste uitdrukking van dit land en van de mensen die het met zoveel toewijding cultiveren. Dit was de les die onze vader Arturo ons leerde, zonder ons te laten beïnvloeden door voorbijgaande modes en conventionele smaken.

Wij zijn ervan overtuigd dat de uitstekende kwaliteiten van de Nebbiolo uit de Alpen ervoor zorgen dat deze wijn zijn ereplaats op de internationale markt van heerlijke wijnen meer dan waard is. Zonder deze wereldwijde erkenning zou deze eeuwenoude activiteit eenvoudigweg niet economisch duurzaam zijn, omdat het elk idee van moderne massaproductie verwerpt.

Geboren in 1860. Herboren in 1984. Opgegroeid in 2004.

Dit zijn de drie grote mijlpalen in onze geschiedenis, die begon ten tijde van de Eenwording van Italië. Dit kan worden gezien in hedendaagse documenten, zoals die welke vertellen over de lange, ononderbroken zakelijke relatie met een trouwe klant die, met het verstrijken van de generaties, meer dan een eeuw lang de wijnmakerij bleef bevoorraden, toen gewoon bekend als "Pelizzatti".

In 1973, na veel vallen en opstaan, werden zowel het handelsmerk als het eigenlijke bedrijf verkocht. Maar dit was niet meer dan een tegenslag, want al in 1984 besloot onze vader, Arturo Pelizzatti Perego, om een comeback te maken, met zijn eigen acroniem - ArPePe - en maakte het zijn verklaarde doel om het volledige potentieel van Nebbiolo uit de Alpen in het unieke terroir van de Valtellina naar voren te brengen.

Arturo kwam weer in het bezit van zijn deel van de wijngaarden en van de gebouwen die worden gebruikt voor de rijping op Buon Consiglio. Hier begon hij, met de ervaring die hij had opgedaan in het historische familiebedrijf, de pagina's van de renaissance te schrijven, waarbij hij het principe van "de juiste wachttijd" overnam en de weg vrijmaakte voor de vijfde generatie.

In 2004 bundelden we al onze krachten op dit pad en bleven we ons inzetten om zijn doel te bereiken, dat velen als visionair beschouwden.

Vandaag, net als toen, blijft de kwaliteit van onze wijnen het prachtige resultaat van jaren van langzame evolutie: in sommige gevallen duurt het veel langer voor ze rijp zijn dan een handboek doet vermoeden. We wachten geduldig en pas als het juiste moment daar is, gaan we over tot het bottelen van de wijn, waarbij we altijd strikt de maanstanden respecteren. Daarna gaat hij weer rusten. Deze keer in flessen.

En zo kan het ook niet anders, want de traditionele rijping van Nebbiolo bij ARPEPE moet op een bepaalde manier gebeuren: een geleidelijke rijping en de verheerlijking van individuele wijngaarden, met de nuances en kleuren van de verschillende jaargangen.

Filter results
Promoties
Exclusief
Categorie
Bottle Size
Appellatie
Type
Grape Variety
Year
Cru

Schrijf in op onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het nieuwste en beste uit onze wondere wereld van wijn.